Informacje wstępne
  

Redakcja przyjmuje do publikacji tylko prace oryginalne, niepublikowane wcześniej w innych czasopismach ani materiałach konferencyjnych (z kongresów, sympozjów, itp.), chyba że publikacja jest zamawiana przez redakcję. Artykuł przekazany do redakcji nie może być wcześniej opublikowany w całości lub części w innym czasopiśmie, ani równocześnie przekazany do opublikowania w nim. Fakt nadesłania pracy do redakcji uważa się za jednoznaczny z oświadczeniem Autora, że warunek ten jest spełniony. Artykuły powinny być przygotowane w języku polskim lub angielskim.

W czasopiśmie publikowane są artykuły naukowe, ze szczególnym uwzględnieniem artykułów zawierających wyniki badań. Dopuszcza się również publikowanie artykułów o charakterze naukowo-technicznym i przeglądowym.

Autorzy powinni zapoznać się z wytycznymi MNiSW   dot. kryteriów oceny publikacji, zasadami recenzji artykułów, zasadami etyki publikacji oraz procedurą przeciwdziałania ghostwriting i guestwriting  obowiązującymi w czasopiśmie.

 

Prosimy Autorów, którzy publikują swoje artykuły w prasie zagranicznej oraz krajowej o powoływanie się w nich na artykuły innych autorów zamieszczone w „Ciepłownictwie Ogrzewnictwie Wentylacji”,  z których korzystali podczas opracowywania publikacji.

 

Opis wyświetlający się po najechaniu myszą

Opis wyświetlający się po najechaniu myszą

Opis wyświetlający się po najechaniu myszą

Redakcja CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
Siedziba redakcji: ul. Czackiego 3/5, pok.216, 00-043 Warszawa
tel./fax 0 22 828 27 26, tel. 22 0 22 826 43 35, 22 336 13 19, www.cieplowent.pl
e-mail: redakcja.cow@cieplowent.pl redakcja.cow@neostrada.pl cieploogrzewwent@sigma-not.pl
Wydawnictwo SIGMA-NOT Sp. z o.o.
ul. Ratuszowa 11, 00-950 Warszawa, skr. poczt. 1004
Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy, KRS: 0000069968
NIP: 524 030 35 01
Kapitał zakładowy: 752 361,80 zł

 Na naszej witrynie wykorzystujemy pliki cookies w celu realizacji usług oraz gromadzenia informacji związanych z korzystaniem ze strony.

Plikami cookies możesz zarządzać w opcjach przeglądarki, z której korzystasz. Więcej informacji znajdziesz tutaj.